Vyhledávání


Neoficální agility závody v Brně aneb O Mistra Ostrova

28.10.2010 10:21

Do Brna jsme vyrazili v naprosto tradičním složení aneb naše silná trojka, resp. šestice :) I přesto, že jsem já i Ká měly důkladně prostudovanou cestu, se nám podařilo projet jednu důležitou křižovatku rovně namísto doprava..no jo..prostě já a Brno..tak jsme se aspoň projeli Husovickým tunelem..dokonce dvakrát :) a na prezenčku jsme dorazily v poslední minutě..nicméně jsme se zaregistrovat stihly a to bylo v ten moment nejdůležitější :) Závody začaly hrou společnou pro všechny kategorie (tzn. bez rozdělení výkonnostních kategorií). Po ránu byl povrch lehce ojíněný a klouzalo to, což způsobilo, že hodně psů celkem dost shazovalo laťky. S holkama jsme se shodly, že je dobře vidět, kdo trénuje jen za pěkného počasí a kdo za bojových podmínek (jako třeba my, kdy po většinu roku máme na cvičáku bahno) - naši psi neměli s laťkama žádné problémy :) jsou na kluzký povrch prostě zvyklí. Cass podal skvělý výkon, což bylo odměněno medailí za třetí místo. Musím se ale přiznat, že na 1. a 2. místě skončili psi z výkonnostní kategorie A3 a my jako začátečníci jsme byli na třetím..prostě radost veliká :) Cass je šikulka :)

Dalším během byl Jumping. Tady se nám podařilo zaběhnout čistý běh, nicméně postupová rychlost už nebyla tak dobrá a získali jsme tak krásné páté místo. Hold..panička bude muset začít běhat :) Posledním během bylo Agility. Postupová rychlost byla ještě horší než v Jumpingu, nicméně to bylo způsobeno tím, že ještě nejsme sehraní na zónách a tak jsme zůstali "přilíš" dlouho na áčku, které se šlo v běhu dvakrát. K tomu se nám ještě "zadařilo" odmítnutí na tunelu a vteřinky navíc byly tu. Přesto jsme skončili sedmí, takže žádná hrůza :) Nevyrovnané běhy soupeřů nám nakonec v součtu vynesly 3. místo :)

Holkám se taky zadařilo a Ká i El skončili každá s jedním třetím místem. Z Brna jsme tedy odjížděli se čtyřmi medailemi a s taškama plnýma dárečků :) Myslím, že to byl celkem úspěsný výlet :)